"Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bolcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal"
Zsoltár 104:24

2010. december 29., szerda

Gyógymódok házilag a téli felfázás ellen

Télen sok nő küzd a kellemetlen felfázással. Van néhány megelőző lehetőség, ráadásul természetes megoldások. Érdemes élni velük, így elkerülhetőek a fájdalmas hatások. 
 

foto:profimedia.hu

Tőzegáfonya
Az egyik legjobb természetes gyógymód felfázás ellen a tőzegáfonya. Kapszula, folyadék vagy nyers formában enyhíti a tüneteket, s segít megelőzni is a betegségek. Az egyik hatóanyaga megakadályozza, hogy megtelepedjenek az E.coli baktériumok a húgyhólyag falán, amelyek felelősek a felfázásért.

C-vitamin
Ha naponta beszedsz 1000 mg C-vitamint, az savas kémhatásúvá teszi a vizeletedet, ami pedig meggátolja, hogy elszaporodjanak a baktériumok. Ha már sajnálatos módon kialakult a felfázás, az antibiotikum mellé nem biztos, hogy jó ötlet szedni, mert a fokozott vitamintöbblettel lehet, hogy többet ártanál, mint amennyit használna. Ezt mindenképpen beszéld meg az orvosoddal.

Csalántea
A másik nagyon jó gyógynövény, amely hatékony a felfázás ellen. Szerezd be gyógynövényboltban a szárított csalánlevelet, s fogyaszd teaként. Forrázz le egy maroknyi levelet fél liter vízzel, majd 15 percig hagyd állni. Ízesítsd az így készült teát mézzel és citrommal. Gazdag ásványi sókban és vitaminokban.

Forró fürdő
Végy egy forró fürdőt, amibe szárított kamillát vagy cickafarkot szórsz. Mind a kettő nagyon jó gyulladáscsökkentő. Ülj benne tíz percig. Nem tisztázott a mechanizmusa, de enyhíti a fájdalmakat a tapasztalatok szerint.

Sok folyadék
Nagyon rossz megoldás, ha nem iszol folyadékot felfázás esetén, mert azt hiszed, hogy akkor kevesebbet kell majd ürítened. Sokkal fájdalmasabb lesz, ha nem lesz mit kiürítened. Ráadásul a sok folyadék átmossa a veséidet, s hamar eltávolítja a baktériumokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése