"Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bolcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal"
Zsoltár 104:24

2010. december 28., kedd

Felesleges a hasprés?

szép hasizom titka nem az izmok erejében, hanem azok láthatóságában, azaz a zsírtalan hasfalban rejlik. Nem véletlen, hogy a szakemberek szerint a leghatásosabb gyakorlat a „tányéreltolás”. Vagyis egyél kevesebbet, és eddz többet, de ne csak hasizomra gyúrj.
foto:profimedia.hu

A zsírégetés kulcsa ugyanis a teljes testet megmozgató sport. Az edzés nagyobb részét izometrikus gyakorlatoknak kell kitenniük. Íme két ilyen gyakorlat:

Térdnyújtás hídban

Feküdj hanyatt, talpaid a talajon legyenek. A karjaid a törzs mellett feküdjenek, tenyérrel lefelé. Húzd be a hasad, és a csípődet emeld fel a talajról, egészen addig, amíg a vállad a földön tud maradni. Ezt a pozíciót tartsd meg húsz másodpercig, majd ugyanebben a helyzetben nyújtsd ki a bal lábadat. Tartsd a pozíciót, majd tedd vissza a lábad, és ismételj a jobb lábaddal. Négy-négy ismétlést végezz, és közben figyelj, hogy a csípőd ne mozduljon el. Fokozatosan emeld az ismétlések számát.

Csípőfeszítés alkartámaszban

Térdelőtámaszban feszítsd meg a vállaidat és a hasizmodat. Nyújtsd ki a jobb lábad, és támaszkodj a lábujjaidra, a csípődet megfeszítve. Ugyanígy tedd hátra a bal lábad, és itt is a lábujjaidra támaszkodj. Tartsd ki a helyzetet húsz másodpercig, és ereszkedj vissza kiinduló helyzetbe. Háromszor ismételd a gyakorlatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése