A mézet nem csak gyógyításra használhatjuk, hanem a betegségek megelőzésére is. Nem csak akkor érdemes fogyasztani, amikor már fáj a torkunk és köhögünk, hanem akkor is, amikor egészségesnek érezzük magunkat. Ráadásul ha csak betegen fogyasztjuk, tudat alatt a mézfogyasztás a rossz közérzethez kapcsolódik, s ez komoly ellenérzést válthat ki bennünk.
foto:profimedia.hu
- Váltogasd a mézfélék fogyasztását, így sohasem fogsz ráunni. Egész más az akácméz íze, mint a virágmézé, s a lépesmézet sem lehet összekeverni a napraforgó-mézzel.
- Az olajos magvak kifejezetten harmonikus kiegészítői a méznek. A dió, a mák, s a velük ízesített élelmiszerek kitűnő édesítőszere a méz, érdemes neked is kipróbálni!
- A nem túl édes kalácsokhoz, mint például a fonott kalács, fogyassz mézet. Már előtte kend meg vajjal, s iszogass hozzá meleg kakaót vagy tejet.
- Csak akkor keverd a teádba a mézet, amikor már eléggé lehűlt ahhoz, hogy fogyasztani tudd.
- Nyugodtan használd a sütéshez-főzéshez is a mézet, mert egyrészt ad a süteménynek egy kellemesen pikáns ízt, valamint sokáig puhán is tartja.
- Kanállal, önmagában is fogyaszthatod a mézet. Általában akkor szoktuk ezt tenni, amikor náthásak vagyunk vagy a torkunk fáj.
- Főleg esténként ne maradjon el a méz fogyasztása, mert ekkor érvényesül legjobban a nyugtató tulajdonsága.
- Egyszerre túl sok mézet lehetőleg ne fogyasszunk, naponta csupán egy pár kávéskanállal, de azt rendszeresen.
- Az öröm egyik forrása legyen a mézfogyasztás, ne pedig egy nyűg, egy teher számunkra, hanem az alapja egy folyamatos alapja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése