"Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bolcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal"
Zsoltár 104:24

2010. december 21., kedd

Fogyassz mézet rendszeresen!

mézet nem csak gyógyításra használhatjuk, hanem a betegségek megelőzésére is. Nem csak akkor érdemes fogyasztani, amikor már fáj a torkunk és köhögünk, hanem akkor is, amikor egészségesnek érezzük magunkat. Ráadásul ha csak betegen fogyasztjuk, tudat alatt a mézfogyasztás a rossz közérzethez kapcsolódik, s ez komoly ellenérzést válthat ki bennünk.


foto:profimedia.hu


 
Íme néhány jótanács a rendszeres mézfogyasztáshoz!
  • Váltogasd a mézfélék fogyasztását, így sohasem fogsz ráunni. Egész más az akácméz íze, mint a virágmézé, s a lépesmézet sem lehet összekeverni a napraforgó-mézzel.
  • Az olajos magvak kifejezetten harmonikus kiegészítői a méznek. A dió, a mák, s a velük ízesített élelmiszerek kitűnő édesítőszere a méz, érdemes neked is kipróbálni!
  • A nem túl édes kalácsokhoz, mint például a fonott kalács, fogyassz mézet. Már előtte kend meg vajjal, s iszogass hozzá meleg kakaót vagy tejet.
  • Csak akkor keverd a teádba a mézet, amikor már eléggé lehűlt ahhoz, hogy fogyasztani tudd.
  • Nyugodtan használd a sütéshez-főzéshez is a mézet, mert egyrészt ad a süteménynek egy kellemesen pikáns ízt, valamint sokáig puhán is tartja.
  • Kanállal, önmagában is fogyaszthatod a mézet. Általában akkor szoktuk ezt tenni, amikor náthásak vagyunk vagy a torkunk fáj.
  • Főleg esténként ne maradjon el a méz fogyasztása, mert ekkor érvényesül legjobban a nyugtató tulajdonsága.
  • Egyszerre túl sok mézet lehetőleg ne fogyasszunk, naponta csupán egy pár kávéskanállal, de azt rendszeresen.
  • Az öröm egyik forrása legyen a mézfogyasztás, ne pedig egy nyűg, egy teher számunkra, hanem az alapja egy folyamatos alapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése