"Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bolcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal"
Zsoltár 104:24

2010. december 19., vasárnap

4 jótanács az egészséges mellekért

Legyen egészséges, hibátlan a melled az ügyes ötletekkel a nőiségünk díszét rontó, bosszantó csúfságok ellen! Íme néhány szóba jöhető probléma és a megoldása. 
 

foto:profimedia.hu

Edzés után kényessé válik a mellbimbó

Az érzékenység enyhítésére használj vazelint. Megelőzésnek viselj megfelelő méretű sportmelltartót. Válassz varrás nélküli fazont, amely a két mellet külön és jó erősen tartja, hogy megvédje a dörzsöléstől.

Kiütés támad a két mell között

Ahogy a bőrön megülő izzadságcsöppek szétdörzsölődnek, olyan irritáció keletkezik, amely jó talaja a baktérium- és gombás fertőzéseknek. A kiütés megelőzésére használj benzoil-peroxidos lemosót, enyhítésére pedig hasonló krémet. A legfontosabb: tartsd szárazon a melled körüli bőrt.

Átlátszanak az erek a mell vékony bőrén

Ez nem annyira egészségügyi, mint inkább esztétikai problémát jelent, ne aggódj. Kenj a melltartódból kilátszó részre önbarnítót vagy korrektort.

Izzadt még a melltartód is4 jót

Ha annyira erősen izzadsz, hogy folyton csatakos pólóban jársz, elsődleges hiperhidrózisod lehet. Ez egy ismeretlen eredetű, nagy fokú izzadás tudományos neve. A gyógyszertárak ma más sok olyan, klinikailag tesztelt, recept nélküli szert árulnak, amelyek nem a tüneteket, hanem az izzadást mérséklik (még komolyabb szereket orvos írhat fel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése