"Mily számtalanok a te műveid, Uram! Mindazokat bolcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal"
Zsoltár 104:24

2010. május 13., csütörtök

TEAFAOLAJ


teafaolaj_1..jpg


A természet ajándéka * Minden cseppje kincs!


A mirtuszfélék családjába tartozó teafa leveleiből vízgőz-desztillációjával készült esszencia. A világnak csupán egyes régióiban előforduló teafa elsősorban Ausztráliában (Dél-Wales) őshonos, 8 méter magas keskenylevelű fafajta. Az ausztrál őslakosság már a XIII. századtól használta a leveléből készült olajat. A teafaolaj a természet patikájának egyik legcsodálatosabb, leghathatósabb szere; gyógyító hatása tudományosan bizonyított.

Napjainkban a betegségeink nagy részétbaktériumok, vírusok és gombák okozzák; a hazánkban még kevéssé ismert gyógyító elixír, ateafaolaj. immunrendszerünkre pedig a lelki, szellemi és materiális környezetszennyezés következtében óriási teher hárul. Ezek elkerülésének egyik élharcosa.


TEAFAOLAJ

a teafa (Melaleuca alternifolia) leveléből készült

100 %-os tisztaságú, természetes

desztillációval készült esszencia.

Eredeti ausztrál!

48 organikus összetevőt tartalmaz

(pl.: Vidiflor,Terpin, Pinen, Zymon, Cineol). Az összetevők közül 4 (Vidiflor, Beta-Terpineol, L-Terpineol, Allyhexonat) a természetben csak a teafaolajban található.

Mire használjuk?

  • Kiváló, antiszeptikus hatású, baktérium-, vírus- és gombaölőszer.
  • Immunrendszer-erősítőként jól alkalmazható nátha, megfázás, influenza, torokfájás, arc- és homloküreg gyulladás, a felső légutak nyálkahártya gyulladása esetén. A nőgyógyászatban nélkülözhetetlen a vagina gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása, nemi fertőzések esetén. Kitűnően használható arthritis, izom- és más fájdalmak csökkentésére, húgyúti- és hólyag megbetegedések, visszértágulás, lábszag, lábgomba, horzsolások, vágott seb, égési seb, herpesz, kullancs- és rovarcsípés, kiütés, pattanás, szemölcs, hajkorpa, hajtetű, viszkető fejbőr, zsíros haj kezelésére.
  • Gyógyítja a fogágyak bakteriális betegségeit; megakadályozza az ínysorvadáshoz vezető fogínyvérzést. A háztartásban a fehérnemű higiéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész; a rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására. Alkalmas az egész lakás fertőtlenítésére, szagtalanításra!
  • És természetesen aromalámpába, párologtatóba légtisztításhoz, rovarok elűzésére! A teafaolaj sajátságos illata hatásosan közömbösíthető néhány csepp levendulaolaj vagy citromolaj hozzáadásával!

teafaolaj_nagy_kep.jpg

Sokrétű hatása miatt a TEAFAOLAJ az ausztrálok szerintvalóságos minipatika!

Legyen mostantól a mi házipatikánknak is nélkülözhetetlen része;

legyen állandó kísérőnk

üdülés, kirándulás, úszás, szaunázás alkalmával!

Házipatika; tippek és tanácsok...

hogyan használjuk?

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik! Még a nehezen gyógyuló sebek is gyorsan behegednek, ha lemosás, ill. borogatás során érintkeznek e kivételes gyógyerejű olajjal, amely illatosítót, konzerváló anyagot nem tartalmaz!

1.) BABAÁPOLÁS! Fürdővízbe teáskanálnyi olívaolajhoz 1 cseppet.
Pelenkacserénél: teáskanálnyi babakrémbe 1 cseppet keverni. Tejótvarra: 2 teáskanálnyi olívaolajhoz 5 cseppet.


2.) Horzsolás, vágott seb, herpesz, ekcéma, sömör, rovarcsípés, kiütés, égésre, napégésre, a sérült felületbe bedörzsölni. Fülfájdalomnál belecseppenteni a fülbe. Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére,mivel a seb nem ég tőle; nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

3.) Arthritis, izomfájdalom, izomláz esetén: 1 rész teafaolaj, 10 rész hidegen sajtolt növényi olaj keverékét megmelegítve masszírozza be.

4.) Torokfájás, dohányzás okozta köhögés, szájszag esetén: melegvízzel telt pohárba 5-10 csepp teafaolaj, ezzel gargalizálni.


5.) Megfázás, nátha, arcüreggyulladás, arc-szauna esetén inhaláláshoz: 2 liter forró vízbe 10 csepp teafaolaj. Becsukott szemmel inhalálni.


6.) Fogínygyulladásnál közvetlenül a fogínybe dörzsölni. Nem túl kellemes íze miatt célszerű egy pohár meleg vízben, pl. levendulaolajjal keverni, és azzal gargalizálni.

7.) Korpásodás ellen, hajápolásra, hajparaziták ellen: 5 csepp teafaolajat a samponhoz, vagy vízbe keverve, bemasszírozni a fejbőrbe, azután jól kiöblíteni.

8.) Ülőfürdőként: hólyag- és húgyúti megbetegedések, fertőzések esetén: 6 cseppet adni a fürdővízhez.

9.) Fáradt, sérült lábak frissítésére, lábszagellen: meleg vízbe 10 csepp teafaolaj. Lábgombakezelésére: 4 cseppet tenni egy meleg lábfürdőbe, majd bedörzsölni az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.


10.) Fehérnemű higiéniához: a folyékony mosószerbe pár cseppet. Fürdőszobában, konyhában, penészes foltok tisztítására, általános fertőtlenítésére, felmosáshoz, 1 liter vízhez 3-5 csepp teafaolajat adni.

11.) Levegő tisztítására, rovarok távoltartására:párologtatóba, aroma-lámpába, mécses-házikóra, pár csepp, vagy 10 csepp a kempinglámpa olajához, néhány csepp levendulaolajjal keverve.


Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell.

Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.


Veszélyei:

Allergiát ritkán okoz, de az előírtnál hosszabb ideig tárolt illóolaj gyakrabban kiválthatja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése